Agrokor ujesen u novi pokušaj preuzimanja Mercatora

Bez autora
Jul 10 2012

Najveći vlasnici Mercatora s Pivovarom Laško i NLB-om na čelu, načelno su se dogovorili o oblikovanju novog konzorcija za prodaju većinskog udjela u Mercatoru. Konzorcij bi uključivao vlasnike oko 60 posto svih dionica. Konzorcij bi imao i neke nove članove uz Pivovaru, NKBM, Abanku, NFD Holdinga, Gorenjske banke, Banke Koper, Banke Celje i Hypo Alpe Adria Bank. Spominje se i Prvi faktor, srpska tvrtka u vlasništvu NLB. O novom konzorciju će se danas raspravljati i na nadzornom odboru Pivovarne Laško. Najozbiljniji kandidat među kupcima ostaje Agrokor. Agrokorovi lobisti zadnjih tjedana pojačavaju pritisak na donositelje odluka u Sloveniji.

Agrokor ujesen u novi pokušaj preuzimanja MercatoraNajveći vlasnici Mercatora s Pivovarom Laško i NLB-om na čelu, načelno su se dogovorili o oblikovanju novog konzorcija za prodaju većinskog udjela u Mercatoru. Konzorcij bi uključivao vlasnike oko 60 posto svih dionica.

Konzorcij bi imao i neke nove članove uz Pivovaru, NKBM, Abanku, NFD Holdinga, Gorenjske banke, Banke Koper, Banke Celje i Hypo Alpe Adria Bank. Spominje se i Prvi faktor, srpska tvrtka u vlasništvu NLB.

O novom konzorciju će se danas raspravljati i na nadzornom odboru Pivovarne Laško. Najozbiljniji kandidat među kupcima ostaje Agrokor. Agrokorovi lobisti zadnjih tjedana pojačavaju pritisak na donositelje odluka u Sloveniji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik